Zemanta Related Posts Thumbnail

Több mint 200 ezer (más becslések szerint közel 300 ezer) ember látogatott ki május elsején Budapest belvárosába, illetve milliós közönség figyelte az M1 élő közvetítését, hogy szem- és fültanúja legyen a Nagy Futam 2. elnevezésű repülőgép-, versenyautó- és versenymotor-parádénak. Volt itt minden, mint a búcsúban: a Red Bull Air Race pilótái egyéni, páros és négyes bemutatókkal szórakoztatták a rakpartok mentén összegyűlt publikumot, sokszoros műrepülő-bajnokunk, Besenyei Péter pedig a tavalyi Lánchíd alatti átbújás után ezúttal emelte a tétet egy felszállással az Erzsébet hídról.

nagyfutam2 - légiparádénagyfutam2 - légiparádé

Kétórás légi parádét követően versenyautós demonstrációkkal vette kezdetét csütörtökön a Nagy Futam 2. nevű rendezvény, amely a hétvégi WTCC világbajnoki futam felvezetéseként szolgált. Mások mellett a ralilegenda Sébastien Loeb, a Red Bull Racing F1-es reménysége, Daniel Ricciardo, a DTM-futamgyőztes Timo Glock, a hazai közönség kedvence, Michelisz Norbi és természetesen a B3 Racing pilótái rajzoltak fekete gumicsíkokat a budai és pesti alsó rakpartra.

Nagy Futam 2 B3R

 

A B3 Racing három versenygéppel mutatkozott be a nagyközönség előtt. A járművek ismerősek lehetnek mindenkinek, de ezúttal a pilótafülkék meglepetéseket is rejtegettek. A Formula Master autóinkat rezidensünk, Fekete Krisztián és a közönség nem kis csodálatára a Seat Leon Eurocupban versenyző Bús Edina vezették. A Formula BMW is egyértelműen dögösebb lett, mivel – ezen az egyébként is szép napon – kivételesen Kocsis Alexandra ült a volán mögött.

Krisztiánt és a lányokat élőben vette az M1 illetve a fedélzeti GoPro kamera, mely itt tekinthető meg:

További fotók:

Kocsis Alexandra és Bús Edina


Eddig ennyien látták a cikket: 901


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek