SEAT Leon Eurocup - B3 Racing - Monza

Bús Edina és az ifjú Tassi Attila ígéretes időkkel kezdte a szabadedzéseket Monzában. Az időmérőn eleredt eső azonban már felülírta a csapat és a pilóták elképzeléseit a hétvégéről. Tassi ráadásul első alkalommal vezette a Cup Racer-t esőben, így a legjobb íveket még nem igazán találta.

Az első versenyen Bús Edina szerencsétlen rajtja ellenére képes volt megtartani a pozícióját, a verseny további részében pedig egy hármas bolyban küzdötte végig a versenyt. Végül még így is a 15. helyen sikerült végeznie.

SEAT Leon Eurocup - B3 Racing - MonzaTassi Attila rögtön a rajtnál két autót is megelőzött, viszont az első sikánban megütötték. Az autó viselkedését már egy kisebb koccanás is nagyban befolyásolja, ez pedig érződött is, mivel Attila koránt sem tudott határon autózni. Mindezek ellenére éretten autózott, sőt mi több az utolsó körben még két autót megelőzött a sérült autóval és így a 10. helyen hozta be az vasat.

A második versenyt mindketten jól kezdték, Edina a sikánt követően a középmezőnybe került és ott vívta csatáit a verseny további részében. Attila szintén remekül indult, azonban a helyét nem tudta megtartani. Egy elfékezés következményeként sajnos folyamatosan vesztett pozícióiból.

A verseny meglehetősen idegesen kezdődött, amit az is mutat, hogy már néhány kör után a Safety Car mögött autózott a mezőny. A sérült autók mentésére érkező traktor azonban elromlott, így egy „traktormentő” traktornak kellett érkeznie a pályára. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a szervezők inkább leintették a futamot, és újraindították a rajtot.

A megismételt rajt Edinának sajnos meglehetősen rosszul sikerült, egy kiforgatás következtében a mezőny végére került, de még innen is a 18. helyre tudta felküzdeni magát.

„Sajnálom nagyon, mert jó időket mentem és jó pozícióban voltam és a 15. hellyel is elégedett lettem volna. De az autósport már csak ilyen” – nyilatkozta Edina a verseny után.

  Bús Edina - Tassi AttilaAttila egyike volt azon versenyzőknek, akik kifejezetten örültek a kialakult helyzetnek, ugyanis a piros zászló alatt lehetőség nyílt kereket cserélni.

„Nagyon örültem a piros zászlónak, mert szerintem ez mentette meg a mai versenyemet.” – mondta Tassi Attila.

 Az újraindított versenyen így már az egész mezőnyt tekintve is képes volt a leggyorsabb időket autózni és a 11. helyen célba érni.

A monzai hétvége videós beszámolóját az alábbi linkeken tekinthetitek meg:

Monza 1. nap

Monza 2. nap

A következő versenyre Barcelonában kerül sor október 31-én és november 1-én.

Szorítsunk a csapatért, hogy egy zökkenőmentes verseny várjon rájuk.

SEAT Leon Eurocup - B3 Racing - Monza Bús Edina - Tassi Attila


Eddig ennyien látták a cikket: 261


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek