Mato Homola sajtótájékoztató Pozsonyban

Az egyik legtehetségesebb és legeredményesebb szlovák autóversenyző Mato Homola is a B3 Racing csapatát választotta, hogy valóra váltsa álmát és nekivágjon egy világbajnoki versenysorozatnak a TCR International Series-nek 2016-ban egy SEAT Leon Cup Racer volánja mögött.

Néhány szó a TCR-ről

A Marcello Lotti nevével fémjelzett túraautó kupasorozat, rövid történetének ellenére máris neves pilótákat tudhat soraiban, mint Gianni Morbidelli (ex F1 versenyző), Pepe Oriola vagy Stefano Comini, aki megnyerte tavaly a sorozatot.

A 2016-os versenynaptár csupa illusztris helyszínt foglal magába. Április elején kezdődik a szezon a Bahreini Forma 1-es verseny betétfutamaként. Ezután visszatér a csapat Európába és olyan nagy múltú versenypályákat látogat végig, mint a portugál Estoril, a belga Spa-Francorchamps és Olaszországban Monza. A magyar, szerb és szlovák szurkolóknak legközelebbi versenypályán június 5-én versenyeznek pilótáink az osztrák Salzburgringen. Ezt követi a németországi Oschersleben, majd Sochi Oroszországban. Ezután a csapat átrepül Ázsiába és két újabb Forma 1-es versenyhétvégén állunk rajthoz Szingapúrban és Malajziában. A versenyszezon 2 egzotikus versennyel zárul a Thaiföldön és a legendás makaói pályán.

Mato Homola

 

Mato Homola a B3 Racinggel folytatja Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnünk. Az elmúlt szezon végén sorra vettük a lehetőségeinket 2016-ra és teljes mértékben bizonyos voltam abban, hogy egy világbajnoki sorozatban szeretnék versenyezni. Nem volt nehéz meghozni a döntést a dinamikusan fejlődő TCR International Series mellett, amely kiváló pilótákat tudhat versenyzői között. Az is segített a döntés meghozatalában, hogy továbbra is SEAT Leonnal versenyezhetek. Az új 2016-os SEAT Leon Cup Racer kap egy vadonatúj szekvenciális váltót, új aerodinamikai csomagot, sokkal nagyobb fékeket, és még sok más újítást.

Számomra ez egy hatalmas kihívás – egy új világbajnokság és érdekes, új versenypályák. A célom, hogy megmutassam, mit tudok és sikeresen képviseljem hazámat Szlovákiát és csapatom révén Magyarországot. Annak ellenére, hogy újonc leszek a világbajnokságon, annyi versenyt szeretnék nyerni, amennyit csak tudok. Én és a csapatom nagyon kíváncsian várjuk, mire vagyunk képesek, mit sikerül elérnünk. Úgy gondolom, képes vagyok rá, hogy nyerjek.

Szeretnék különleges köszönetet mondani Marcello Lottinak, Nunzia Corvinonak, a támogatóimnak, csapatomnak és végül de nem utolsó sorban a fantasztikus szurkolóimnak, akik hisznek bennem és támogatnak az utamon a világbajnoki cím felé. Nélkülük nem mondhatnám most azt, hogy KÖSZÖNÖM!

Bári Dávid, technikai igazgató

B3 Racing

Bári Dávid B3R Technikai igazgatóBüszkeséggel tölt el, hogy egy olyan tehetséges, eredményes és ambiciózus versenyző, mint Mato Homola minket választott. Elismerés nem csak nekünk, de a magyar motorsportnak is, hogy a régió legjobb pilótái minket választanak, hogy segítsük őket a céljaikhoz vezető úton.  Az elmúlt időszakban nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ilyen lehetőségeink legyenek és három versenyzőt indíthassunk egy nemzetközi kupasorozatban, egy világbajnokságon, köztük egy magyar pilótát is, akinek a bejelentése még egy kicsit várat magára.

A mi feladatunk, hogy olyan technikai, személyi támogatást nyújtsunk  és olyan légkört biztosítsunk mindhárom versenyzőnknek, hogy a legjobbat tudják kihozni magukból. Tanulni, fejlődni és győzni érkeztünk ebbe a sorozatba és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden szinten megfeleljünk versenyzőink, támogatóink és szurkolóink elvárásainak.


Eddig ennyien látták a cikket: 195


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek