415a

Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság mezőnye augusztus 22-24. között, az utolsó előtti futamon a Slovakiaringen mérte össze erejét, ezúttal ismét a teljes közép-európai mezőnnyel. Most sem maradt el az özönvízszerű felhőszakadás, de a dobogós helyek sem.

A Slovakiaringen összeállt újra a B3 Racing eredetei fomula autós csapata. Fekete Krisztián tovább küzd a bajnoki cím megszerzéséért, és Hanoch Nissany is újra autóba ült, hogy összemérje tudását és autója erejét a CEZ sorozatban induló többi versenyzővel.
Péntek késő délután került megrendezésre az első időmérő edzés száraz pályán, kellemes időjárási körülmények között. Fekete Krisztián a magyar értékelésben az első, míg Chanoch Nissany a harmadik helyre kvalifikálta magát. Idejük 1:58.826 és 2:00.247 lett, jó verseny eredményeket ígérve a másnap reggeli futamra.

 

0041. versenynap

A versenyhétvége első futamát szombat reggel 9:00-kor rendezték meg. A rajtot követően egy kigyulladó autó miatt máris a safety car mögött kellett a mezőnynek autóznia. A biztonsági autó kijövetelét követően megkezdődhetett a kiélezett harc a bajnoki címért. Fekete Krisztián a magyar bajnoki összevetés tekintetében az első helyen autózott, azonban technikai problémái adódtak és bármennyire is igyekezett, három körrel a verseny vége előtt Pödör Balázs meg tudta őt előzni. Ez nem csak az első hely elvesztése miatt volt fájó Krisztián és a csapat számára, de a bajnokságért folyó harcban sem jöttek jól az elveszett pontok az örök riválissal szemben. Fekete Krisztián a második helyen ért célba. Chanoch Nissany végig megőrizve pozícióját a dobogó harmadik fokára állhatott.

Késő délután került volna megrendezésre a második időmérő edzés, de a Slovakiaring időjárása nem hazudtolta meg önmagát – tavasszal a WTCC versenyt is el kellett halasztani – hatalmas felhőszakadás miatt másnap reggelre kellett halasztani a kvalifikációt.

2. versenynap
063
Az aszfalt reggelre sem száradt fel, így a versenyzőknek esőgumival kellett harcolniuk a rajtrácson elfoglalható helyekért. A kora reggeli időmérőn csak Fekete Krisztián tudott pályára gördülni és 2:19.124-el a bajnoki összevetés második legjobb idejét autózta.

A vasárnap délutáni futamra már teljesen felszáradt a Slovakiaring aszfaltja és minden adott volt, hogy egy jó versenyt láthassunk. Ez így is történt hisz a végén mindkét pilótánkat a dobogón ünnepelhettük. Chanoch Nissany az utolsó helyről rajtolva jött fel a magyar összevetés harmadik helyére, Fekete Krisztián pedig a pódium második fokára állhatott fel és ezzel megőrizte a bajnokságban a vezető pozícióját.

Gratulálunk a csapatnak!
További fotók a hétvégéről

 


Eddig ennyien látták a cikket: 558


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek