IMG_4332

Ma délelőtt tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Hell Racing Team csapata melynek immár második éve a B3 Racing is tagja.

Az eseményt meglehetősen nagy érdeklődés követte, melyben az is közre játszhatott, hogy először hivatalosan itt jelentette be a B3 Racing, hogy ki is lesz a SEAT Leon Eurocup-ban Bús Edina mellett a csapat másik versenyzője.

A találgatások persze jó előre megkezdődtek, biztosan azonban mostantól jelenthetjük ki, hogy a formula autózásból ismert ifjú titán Fekete Dominik lesz az, aki megmutathatja tehetségét a túraautó mezőnyében is.

A 17 éves Dominik fiatal kora ellenére igen figyelemreméltó eredményeket tudhat maga mögött mind a gokart mind a formula autós pályafutását tekintve, ahol felnőttek között versenyzett, sőt mi több dobogós helyezéseket ért el.

2009-ben csapta meg először a benzingőz, azóta pedig élete minden percét az autóversenyzés teszi ki.

Az eredményeket illetően bizakodásra adhat okot, hogy mindkét versenyző és az egész csapat komolyan és elszántan készül a versenyekre.

Edina Eurocupban tavaly megszerzett tapasztalatai az autó technikáját illetve a pályákat illetően idén már előnyére válhatnak.

Ahhoz, hogy a maximumot tudja nyújtani, a téli időszakban egy speciális Fit4Race nevű edzéstechnikával készült fel.

IMG_4358Mint elmondta: „a Fit4Race fejleszti azokat a képességeket, készségeket, amire egy versenyzőnek szüksége van, illetve segít intelligensen kezelni a különböző helyzeteket és lereagálni az egyes versenyszituációkat.”

A csapat hétfői tesztjével kapcsolatban hozzátette, „nagyon vártam már, hogy újra autóba ülhessek, bár egyelőre még csak pár beállítást próbáltunk ki az autón.”

 

Dominiknek – akinek jogosítványa ugyan még nincsen -, szintén volt lehetősége kipróbálni új autóját. Elmondása szerint – „kihívás kezelni az autót, de menni fog megbarátkozni vele.”

A formula autós múltjából adódóan kezdetben furcsának találta, hogy egy zárt „dobozban” ül, aminek van teteje és ajtaja, ahogyan azt is, hogy a hátsó kerekek „lökő” erejét az első kerekek húzása váltja fel. IMG_4372

Korát illetően bízik benne, hogy fiatalsága előnyére válik majd, bár a teljes mezőny még nem ismert. Nagy jóslatokba rutinos rókákat megszégyenítő csibészséggel, nem mert belemenni, először is minél gyorsabb szeretne lenni és ennek köszönhetően majd pontokat elcsípni.

 

 

A csapat tehát összeállt, adott két fiatal és tapasztalt sikerre éhes versenyző, egy profi felkészült stáb és két autó, ami már csak arra vár, hogy mindenki mögöttük legyen.

IMG_4412IMG_4409


Eddig ennyien látták a cikket: 620


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek