054
 
2014. június 20-22.

 

A Hankook Duna-Autó Gyorsasági OB harmadik fordulóját rendezték meg a hétvégén a Pannoniaringen. A B3 Racinget a Fekete család, Fekete Krisztián és Fekete Dominik képviselte a Formula autók mezőnyében. Dominik ezúttal Chanonch Nissanyt autójával versenyzett és kiváló teljesítményével ismét bizonyította, hogy felveszi a versenyt a felnőttekkel és előbb-útóbb akár elő is léphet helyettesítő pilótából állandó versenyzővé.

 

Rendhagyó módon ezen a versenyhétvégén 3 futam várt a Formaautó pilótákra a Pannoniaringen, ugyanis a szokásos két verseny mellett, most került megrendezésre a hatalmas felhőszakadás miatt a Slovákiaringen elmaradt futam is.

 

A szabadedzések alatt kisebb technikai problémák adódtak, de ennek ellenére az időeredmények bizalomra adtak okot. Apa és fia Fekete Krisztián és Dominik ezúttal egy csapatom belül és azonos teljesítményű autóval küzdöttek egymás ellen és a pontokért.

 

 

Első verseny

 

110

Fekete Krisztiánnak nem is kellett sokat várnia arra, hogy együtt állhasson fiával a dobogón. Egész a verseny kezdetéig ment az élcelődés apa és fia között a verseny végkimenetelét illetően, de nem volt semmi kétség, hogy az aszfaltcsíkon már nem családtagként, hanem versenytársakként fogják vezetni autóikat Krisztiánék. Az első versenyen a rutin meghozta gyümölcsét és Krisztián az első helyen végzett. A dobogó előtt állva azonban az volt az ember érzése, hogy abban percben nem az első hely volt a lényeg számára, sokkal fontosabb volt, hogy balján ott állt mellette Dominik a dobogó harmadik fokán. Dominik teljesítményét emeli, hogy a boxutcából rajtolva kellett átfűznie magát szinte a teljes mezőnyön a harmadik helyért.

 

Második verseny

122Fekete Dominik jobb időmérő eredményének köszönhetően a 2. rajtkockából rajtolt közvetlen Fekete Krisztián előtt a második futamon. Végig magabiztosan versenyezve szorongatta az előtte autózó versenyzőt  Kőszegi Tamást. Az egész verseny alatt azt éreztük, hogy Dominik a gyorsabb, kicsit érthetetlen is volt miért nem képes az élre állni. A verseny végén azonban fény derült a rejtélyre. Kőszegi Tamás autója egész végig spriccelte az olajt, amely teljesen beterítette Dominikot és az aszfaltcsíkot előtte. Végig szinte vakon és csúszkálva versenyzett. Szerencse, hogy csak a győzelembe került és nem lett komolyabb probléma a balesetveszélyes szituációból, ami mint később kiderült már az előző versenyen is fennállt csak akkor más versenyző kapta az olajt az arcába. Érthetetlen, hogyan lehet ilyen autóval versenyezni. Fekete Krisztián ezúttal a negyedik helyen végzett.

 

Harmadik verseny

105Dominik autójában egész hétvégén rakoncátlankodott a váltó, ami vasárnap délutánra teljesen megadta magát. Így Fekete Krisztián egyedül indult harcba a győzelemért. Nem sokon múlott, de ezúttal Pödör Balázs jobbnak bizonyult és megszerezte Krisztián előtt a dobogó legfelső fokát.

 

Gratulálunk a Fekete családnak a 4 dobogós helyért!

További fotók a hétvégéről


Eddig ennyien látták a cikket: 626


comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek